Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaklaşık 3 yıldır aralarında husumet bulunan Aslan ve Şahan aileleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Birecik İlçe Başkanı Hasan Kurt’un girişimleriyle düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelerek barış sağladı.
Barış yemeği, CHP Birecik İlçe Başkanı Hasan Kurt’un yanı sıra Keti Kanlılar Kültür Eğitim Tarihi Araştırma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İbrahim Bozkurt, CHP Birecik Belediye Meclis Üyesi Hukukçu Abdulkadir Kurt, Hukukçu İş İnsanı Halil Şahin, Fatmacık Mahallesi Muhtarı Servet Aslan, Güzelyurt Mahallesi eski muhtarı Mehmet Çetin, kanaat önderleri Hasan Atmaca ve Mirkelam Yavuz ile her iki ailenin ileri gelenlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Barış yemeğinde konuşan CHP Birecik İlçe Başkanı Hasan Kurt, aileler arasındaki husumetin ilçede huzursuzluğa neden olduğunu belirterek, “Aslan ve Şahan aileleri arasında 3 yıl önce başlayan bu anlaşmazlığın son bulması için inisiyatif aldık. Düzenlediğimiz barış yemeğiyle aileleri bir araya getirdik. Bu barış, sadece aileler için değil, Birecik ilçesinin huzurunun korunması adına da çok önemli bir adımdır” dedi.
Barış yemeği, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi. Katılımcılar, ilçede barış ortamının sağlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.